İZMİR VE SAKARYA’DA EXPO ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
AIPH-Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu tarafından 22-26 Kasım 2021 tarihlerinde İzmir ve Sakarya’da expo alan ziyareti ve toplantıları gerçekleştirildi. AIPH ziyaretine, AIPH Başkanı Bernard Oosterom, Başkan Yrd. Leonardo Capitanio, Genel Sekreteri Tim Briercliffe, Dış İlişkiler Müdürü Elena Terekhova ve Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Şefi Gülşen Bay katıldı.

Ziyaret programında ilk olarak İzmir Expo başvurusunu incelemek üzere İzmir’de toplantı ve teknik ziyaretler gerçekleştirildi. Toplantıların ardından heyet 2026 Expo izmir Uluslararası Bahçecilik Exposu başvurusunu onayladı ve yetkililerle protokol imzaladı.
24 Kasım tarihinde ise Sakarya’ya hareket eden AIPH heyeti, Sakarya’da üç gün boyunca expo toplantıları ve teknik ziyaretler gerçekleştirdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret eden AIPH Yönetim Kurulu, Sakarya’nın expo için güçlü bir aday olduğunu vurguladı ve başvurularının düzenlenecek ilk AIPH Kongresi’nde gündeme alınacağını belirtti.

Tüm dünyada düzenlenen Uluslararası Bahçecilik Expolarının onay mercii olan AIPH-Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin Türkiye temsilciliği Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından yürütülüyor.
 
/images/d/library/8a93814e-96e3-4c6f-8d2b-db1e9ca513df.jpg